eta_ta (eta_ta) wrote,

Pie in the sky


In typical blogging fashion, a distant blogpost got me thinking about MFK Fisher. I heard that name before, usually in conjunction with Julia Child and J.Beard - giant figures in popularizing gourmet cooking in America - but wasn't interested enough to read about her; precisely because of association - I unconsciously dismissed her writing as probably yet another technical cookbook. The post, however, changed all that, with one rich quote.

Since then I have been looking for information about MFK Fisher; the nets, of course, were so pleased to serve that after perusing all those excerpts from her books, introductions, indexes and forewords I felt famished. So hungry, in fact, that I started today's dinner preparations at 5.
For a few days I wanted to try a recipe I found at apartment therapy, involving a particular kind of squash and smelly cheese. The pie was a leftover concoction - and it worked perfectly with the squash (or I was just too hungry): for the filler I combined a half-package of ground turkey, a stalk of celery, 1 carrot, 2 shallots, capers, a few scoops of market cottage cheese and half-an-egg.

Now, my tummy full of pie and the dip, I'm too satisfied with my life to tell you about Mary Francis Kennedy Fisher. I'll do it tomorrow - if you're still there to listen.

Как обычно бывает, случайный пост в далёком блоге натолкнул меня на многочасовые поиски. В данном случае это была цитата из ранней МФК Фишер (ссылка выше). Я это имя встречала раньше, обычно рядом с именами Джулии Чайлд и Дж.Беард - знаменитых популяризаторов классической французской кухни в Америке. Вероятно, как раз из-за соседства, дальнейшего интереса тогда МФК у меня не вызвала; "наверное, что-нибудь техническое", думала я. И теперь, набредя на такую неожиданно благоуханную цитату, я воспламенилась и пропала в сетях.
Сети, естественно, вытащили на берег массу оглавлений, содержаний, выдержек и отзывов; так что после усиленного потребления всей этой информации я основательно проголодалась.
Ну вот так и вышел этот сборный пирог - противу всяческих правил, с начинкой из базарного творога, индюшатины, с морковкой, сельдереем, каперсами, луковками-шалот, и травками. И к нему - закусочная масса из такой...ммм... коллекционной тыковки и сыра грюйер (рецепт выше).
Сварганила я это всё, в общем, напиталась, и теперь сижу сытая и ленивая. Отложу-ка я писания о МФК до завтрева - если вам всё ещё будет интересно.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded  

  • 0 comments